Over ons

vietnamese streetfood Tanja Trinh-Man is opgegroeid met de Vietnamese keuken. Haar overgrootouders waren naar Vietnam gevluchte Chinezen; haar ouders kwamen op hun beurt als vluchtelingen naar Nederland. Op de Amsterdamse Wallen begonnen zij een Vietnamees restaurant. Tanja – hier geboren en getogen – draaide vanaf haar dertiende volop mee in het restaurant van haar ouders. Ze leerde er alles over de cultuur van het Vietnamese eten en zag haar vader de lekkerste authentieke gerechten bereiden. De liefde voor de Vietnamese keuken kreeg ze letterlijk met de paplepel binnen. Die liefde is nooit over gegaan en Tanja volgt met restaurant Trinh in De Meern haar hart. Eindelijk, want ze maakte eerder uitstapjes naar andere horeca-avonturen. De Vietnamese keuken bleef lonken.

Vietnamese keuken: verfijnde en lichte gerechten

Restaurant Trinh is voor Tanja dan ook een lang gekoesterde heimelijke wens. Haar leermeester is haar eigen vader, een zeer ervaren kok. Met liefde leert hij Tanja en haar collega’s wat ze er nog niet van weten van de vele Vietnamese gerechten. De Vietnamese keuken is Aziatisch, maar heel anders dan de Chinese en Indonesische keuken die we hier al langer kennen. De Vietnamese keuken is verfijnder en lichter. Er wordt minder olie gebruikt en veel verse groente, sla, munt en koriander. Ook noedelsoepen zijn populair in Vietnam, net als summer rolls in rijstbladeren. Vergeleken met andere Aziatische keukens is de Vietnamese kruidiger en minder vet. Omdat het in Vietnam altijd warm is, zijn de maaltijden niet altijd warm. Lauw is soms warm genoeg.

Trinh betekent puur

In het Vietnamees betekent Trinh “puur”. En dat is ook waar onze missie en visie voor staan. Wij koken elke dag met liefde en we werken met verse ingrediënten. De nadruk van de gerechten van Trinh ligt op streetfood en pure smaken. Dat is dan ook exact hoe je de keuken van Trinh kan omschrijven: puur, vers en met liefde voor jou gemaakt. Tot snel aan de Zandweg 103 in De Meern.

vietnamese streetfood

OPENINGSTIJDEN

Donderdag t/m zondag vanaf 17:00 geopend. Keuken is om 21:30 gesloten.

Maandag: gesloten

Dinsdag: geopend voor afhalen en bezorgen

Woensdag: geopend voor afhalen en bezorgen

Donderdag t/m zondag: geopend voor diner, afhalen en bezorgen

NIEUWSBRIEF

Interesse in onze nieuwsbrief? Schrijf je nu in!

CONTACT

Zandweg 103
3454JZ, De Meern
0307370651
info@trinhstreetfood.nl