Wat is Pho?

Datum: 24/01/2021

Pho noedelsoep, een smaakvolle bouillon met rijstnoedels is het bekendste gerecht uit de Vietnamese keuken. Het wordt ook wel het ‘voedsel voor alle seizoenen’ genoemd, want je kunt het hele jaar door eten en ook kan je het van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gewoon op straat bestellen.

De oorsprong: invloeden uit China en Frankrijk

De geschiedenis van Pho begint ergens in het begin van de twintigste eeuw. Er bestaan verschillende theorieën over de oorsprong van Pho. Een van de bekendste theorieën is dat Pho is ontstaan in Noord-Vietnam. China en Frankrijk bezetten destijds beide Vietnam en zo zou beiden landen invloed hebben gehad. De Chinezen gaven hun draai er aan door rijstnoedels (fan) toe te voegen en de Franzen voegde daarentegen kruiden, zoals steranijs er aan toe, afgeleid van het gerecht pot au feu. En zo was Pho geboren.

De bereiding van Pho

Pho noedelsoep lijkt op het eerste gezicht een simpele soep, maar dat is eigenlijk niet zo. De complexiteit zit hem in de bereiding van de soep. Een van de belangrijkste kruid is steranijs in Pho. Ook de uien en sjalotjes die eerst ongepeld worden gegrild zijn echte smaakmakers. Dankzij deze kruiden komt het kenmerkende geur van Pho pas echt tot leven. Verse gember wordt ook vaak gebruikt in de bouillon om de soep een subtiele pit te geven. Het verschilt ook per streek hoe de Pho wordt gemaakt, sommige streken voegen namelijk ook kardemon en kaneel toe. Het allerbelangrijkste is het maken van de perfecte bouillon door een lang kookproces van circa 5 tot 8 uur met de juiste mix vlees. Er wordt vaak gebruikt gemaakt van stukken vlees met bot waar veel smaak aan zit. Denk aan ossenstaarten, ribstukken, schenkels, schouder en been. Door het langzame kookproces komt het vlees los van het bot en dit geeft de bouillon een rijke smaak.

Fun fact: Vele mensen spreken Pho niet op de juiste manier uit. Je spreekt Pho uit als ‘fuh’, met een licht vraagteken aan het eind. Probeer het maar eens uit te spreken als je volgende keer Pho gaat bestellen bij ons.

Wat is Pho?

OPENINGSTIJDEN

Restaurant
Woensdag t/m zondag vanaf 17:00 geopend. Keuken is om 21:30 gesloten.

Afhalen en bezorgen
Dinsdag t/m zondag geopend

NIEUWSBRIEF

Interesse in onze nieuwsbrief? Schrijf je nu in!

CONTACT

Zandweg 103
3454JZ, De Meern
0307370651
info@trinhstreetfood.nl